Transportbedrijf Jan Mattheeuws

Via de genen van mijn grootvader Leon en mijn vader Eugène Mattheeuws heb ik heel waarschijnlijk de transportmicrobe doorgekregen. Al van kindsbeen af ben ik omringd door vrachtwagens, de geur van mazout, steenkolen… Als jonge tiener al bezorgde ik steenkolen aan huis; in zakken van 50kg weliswaar en niet buiten de grenzen van mijn gemeente Hansbeke.

Als zeer jonge twintiger heb ik mijn dienstplicht vervuld in Duitsland. Daar heb ik ook mijn rijbewijs voor de vrachtwagen en aanhangwagen behaald. Dit briefje was het toegangsticket tot mijn verdere loopbaan.

Verkoop transportbedrijf Mattheeuws - Vander Vennet (1989)

Het was vanzelfsprekend dat ik in de transportbranche zou verder doen. Mijn grote passie was mijn kipper camion- remorque, die mijn handelsmerk zou worden. En de steenkolen werden mijn eerste vervoerde goederen.

Stijging van de vraag, uitbreiding van de vloot

Maar… ik wil het klein houden, want de baan is nog steeds mijn passie en mijn trouwe klanten wil ik nog altijd met een persoonlijke touch bedienen, samen met mijn ploeg van chauffeurs en vaste onderaannemers. Ik mag zeggen dat ik plezier beleef aan mijn werk.

Ik haal voldoening uit een planning die ik kan optimaliseren en ik geniet met volle teugen van het onderweg zijn, zowel naar de klanten als naar huis. In het weekend probeer ik daarenboven mijn wagenpark te onderhouden. Kort op de bal spelen wat betreft technische gebreken voorkomt grotere ellende en zorgt eveneens voor continuïteit.


Team

De chauffeurs van Transport Jan Mattheeuws werken allemaal aan Belgische arbeidsvoorwaarden en zijn echte kilometervreters met tonnen ervaring. Bovendien zijn ze vlot meertalig – waaronder het Nederlands – wat geen ruimte laat voor communicatiestoornissen onderweg die uw transport in de war zouden kunnen sturen. Of hoe je een menswaardige job toch kan koppelen aan efficiëntie en rendement.